دبير کميته طبيعتگردي استفاده از تجارب بخش خصوصي را يک سرمايه بزرگ دانست و گفت: امروزه بخش خصوصي و مشاورين به عنوان يک بازوي فکري براي سازمانها بايد عمل کنند و راهکارهاي مناسب و منطبق بر قوانين و مقررات سازماني ارائه کنند.
کوشا افزود: مشاورين بخش خصوصي بايد طرحهاي خود را با توجه به شرايط و چالشهاي زمان خود مورد بررسي قرار دهند و ارائه طرحهاي مشورتي خود آيندهنگري لازم را در نظر بگيرند.
مشاور رئيس سازمان در اکوتوريسم اذعان داشت: در تمام طرحهاي اکوتوريسمي بايد شرايط اقليمي، آداب و رسوم جوامع محلي صنايعدستي منطقه، مديريت پسماند و زباله، بحث پارکينگ، بهرهبرداري پايدار، ارزيابيهاي زيست محيطي را در نظر گرفت و اين همان الگوهاي مناسبي است که مشاور بايد ارائه دهد.
دبير کميته ملي طبيعتگردي تصريح کرد طرحها و مشورتهايي که بخش خصوصي ارائه ميدهد بايد منطبق بر مقررات و اسناد بالا دستي باشد که ما در سند ملي توسعه طبيعتگردي کشور مطالعات لازم را روي آن انجام دادهايم.
در ابتداي اين جلسه نيز متقيان رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان قم گفت: استان قم به لحاظ داشتن شرايط اقليمي و اماکن مذهبي مهمي چون حرم حضرت معصومه (ع) و مسجد مقدس جمکران و داشتن روستاها و ييلاقهاي زيبا، بيابان و کوير ميتواند پتانسيل خوبي براي حضور گردشگران و طبيعتگردان در استان باشد.
وي افزود: مناطق خلجستان و جمکران که در سفر هيأت دولت به استان جزء مناطق نمونه گردشگري کشور به تصويب رسيدهاند مطالعات و بررسي طرحهاي آن صورت پذيرفته که اميد است با توجه به تعامل خوبي که بخش خصوصي و مهندسين مشاور در طراحي و مطالعات اين مناطق داشتهاند شاهد توسعه گردشگري در اين مناطق باشيم. در اين جلسه که نمازي دبير کميته روستايي و عشايري نيز حضور داشت مطالعات روستاهاي هدف گردشگري استان نيز مورد بررسي قرار گرفت که اهميت حضور سرمايهگذار و چگونگي پيوند با اين طرحهاي مطالعاتي مورد تاکيد قرار گرفت.
فياضي معاون کميته ملي طبيعتگردي نيز برگزاري جشنوارههاي روستايي را گام بلندي براي معرفي فرهنگ و آداب و رسوم روستاها دانسته و گفت: با ايجاد بازار روزهاي محلي و روستايي ميتوان ظرفيتهاي روستايي مثل غذاهاي محلي و صنايع دستي را عرضه کرد.
وي گفت: بحث نورپردازي اماکن باستاني و ميراثي روستاها نيز با استفاده از انرژي خورشيدي ميتواند در دستور کار مشاورين روستاهاي هدف گردشگري قرار گيرد.
فياضي گفت: نصب شناسنامه روستاها در ورودي و خروجي روستاها و تابلوهاي اطلاعرساني، همچنين نصب سطلهاي زباله در روستاها از کارهاي مناسبي است که ميتواند در طرحهاي توسعه گردشگري روستاها استفاده شود.
شرکت مهندسي مشاورين ايده پردازان توسعه مجري منطقه نمونه خلجستان، شرکت مهندسي مشاورين تتپا مجري طرح منطقه نمونه جمکران و شرکت مهندسي مشاورين آب سرزمين مجري طرح روستاهاي هدف گردشگري در اين نشست گزارشي از طرحهاي مطالعاتي خود را ارائه کردند./100
انتهای پیام/